8300 yıllık geçmişe sahip Edirne'nin sahip olduğu kültürel mirasın en önemli ögelerinden biri olan yemek kültürünü gün yüzüne çıkarmak, çeşitli sebeplerle unutulmaya yüz tutmuş bu değerleri yeniden yaşatmak amacıyla yola çıkarak hazırladığımız "Edirne Sarayı Mutfağı" adlı kitapta Türk yemek kültürünün farklı dönemlerde geçirdiği süreçler de detaylı bir şekilde ele alınmıştır.Eski kaynaklardan araştırılarak Edirne Saray Mutfağında yapıldığı tespit edilen 54 tarife “Edirne Sarayı Mutfağı” kitabımızda yer verilmiş ve bu tarifler mutfak atölyemizde sene boyunca uygulanarak halkımızın beğenisine sunulmuştur
“Osmanlı Helvaları” kitabında ise Osmanlı Saray Mutfağında ve halk arasında yapılan 30 adet helva tarifi yer almış ve mutfak atölyemizde üretilerek halkımızın beğenisine sunulmuştur
Tarifler günümüzde uygulanabilir ölçek ve tekniklerle yapılabilecek şekilde verilmiştir. Bazıları günümüz damak zevkine göre uyarlanarak bazıları ise orijinal tarife birebir sadık kalınarak atölyemizde üretilmiştir.
Beğen |
1 kişi beğendi